蔡華軒 Watson Tsai

Sustainable Smart Agriculture

Email:b10608019@g.ntu.edu.tw

Bio

嗨!我是華軒,希望透過將資料科學應用在我所關注、熱愛的永續農業議題,來達到應對氣候變遷、提升產量與品質、最佳化資源利用等等的效果; 在校期間修課橫跨農業、資訊、商業等領域,未來希望可以成為串聯不同背景人才、共同解決問題的人!

Hi! I’m Watson. I hope to apply data science to the issues of sustainable agriculture that I am passionate about, in order to address climate change, increase yield and quality, and optimize resource utilization. During my time in school, I have taken courses spanning agriculture, information technology, business, and more. In the future, I aspire to become someone who connects talents from different backgrounds to collectively solve problems!

#資料科學 #智慧農業 #資源利用最佳化

Project

首位畢業生的分享:林羿成 / 創造力發展

在學程的總整課程 專題實作 中,透過和跨領域的老師互動、交流,我設計了一個整合創造力教學與創意競賽的機制,並且到兩所高中實際執行創造力課程。最後,透過訪談創意競賽的高中隊伍、執行創造力教學的教師、爬梳過往創意競賽的題目與文獻、以及參與創意競賽設計過程累積的資料,我整理出一份研究資料,發現在創意競賽的制度設計會間接導致文化資本持續累積於高中生隊伍,讓擅長實作、但不擅長高中知識的高職生在創意競賽中較難以獲得成就感。

閱讀更多 »